Dileme u vezi islama Pitanja i Odgovori

Zašto se kršćani ne mole kao Jevreji i muslimani?

Skupna moltva muslimana petkom
Written by PoslanikIslama.com
e15dbf8f4fbcf2ed1731451af6dd6e94,641,0,0,0

Spuštanje lica na zemlju vrhunac je čovjekove poniznosti i pokornosti Bogu

 

Sličnost molitvi Jevreja i muslimana svjedoči nam o kontinuitetu Božije poruke čovječanstvu i o tome da su muslimani istinski baštinici čiste Božije vjere i jedini pravi i potpuni ispunitelji Božanske poruke i zapovijedi ljudima.

 Jevreji i kršćani svojim redukcionističkim pristupom vjeri odstupili su od izvorne Božije riječi. Jedni su sveopću Božiju milost, tj. Njegovu vjeru, ograničili na ekskluzivnu vjeru samo za sebe i pretvorili je u plemensku religiju, dok su drugi odstupili od učenja prethodnih Božijih poslanika (Mojsijeva zakona) i prihvatili ljudskom rukom pisana i patvorena Evanđelja, kao Božiju riječ. I jedni i drugi porekli su dolazak posljednjeg Božijeg poslanika, mir neka je na njega i njegove, jasno naznačen i najavljen u njihovim svetim knjigama, što je samo po sebi dovoljan argument razumnima da razluče istinu od neistine.
Slijediti pravi put i ispravnu vjeru znaći biti u pokornosti jedinom Stvoritelji i Upravitelju svijeta, tj. biti u ISLAMU, koji promovira put mira i spasenja za sve narode, rase i spolove, pod uvjetom pokoravanja Njegovoj volji. Pokornost i predanost (islam) se očituju našin srcima, našim riječima, našim djelima i oslanjanjem na Božiju moć, milost i dobrotu. Ovo je jedini ispravan i jedini logičan put spasenja, a ne nekakva učenja o Bogu koji se žrtvovao za iskupljenje grijeha koji čine ljudi, ili o Bogu kao zaštitniku samo jednog odabranog naroda. Pozivamo vas da pogledate video  koji jasno pokazuje veliku sličnost u obredima jevreja i musimana (klikni ovdje i pogledaj video).

Postavlja se pitanje gdje se izgubila ova molitvena forma kod današnjih kršćana? Osim nekih manjinskih crkvi na bliskom istoku, koje su još uvijek dijelom zadržale molitvu koja umnogome liči molitvi koju je činio i sam Isus, kod ostalih kršćana, katolika, ortodoksa, protestanata i ostalih kršćanskih sekti, ne može se naći ni traga od izvorne Isusove molitve. Zašto se današnji kršćani čude kada vide muslimane kako spuštaju svoje lice na zemlju u molitvi i kako se pregibaju, naklanjaju, i ne samo da se čude, nego ih i ismijavaju, a nerijetko i napadaju zbog njihove molitve, ako pouzdano znamo da se Isus (Isa, mir s njim) na istovjetan način molio Bogu. (klikni ovdje da pogledaš dokaze iz Biblije koji govore o načinima na koji su se molili Bogu, Mojsije, David i Isus)

Razmislimo li malo, doći ćemo do logičkog zaključka, da jedino Božiji izaslanici imaju pravo na tamelju Božanske zapovijediti određivati ljudima formu i način moljena, robovanja i štovanja Boga, jer u suprotnom, sa svakom novom generacijom dolazit će novi ljudi koji će unositi novine, i po svom ličnom nahođenju određivati oblik moljenja i klanjanja Bogu, što će imati za posljedicu potpuno udaljavanje od izvornog oblika molitve i javljanje mnoštva šarolikih oblika i formi moljenja i klanjanja Bogu. Nažalost, takvo što se upravo dogodilo i judaizmu i kršćanstvu, što je samo po sebi, jasan dokaz nužnosti dolaska posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, s.a.v.a., koji je došao da ispravi iskrivljeno i učvrsti Božiju riječ, riječ, koja će nakon njega, do sudnjega dana ostati čista i nepatvorena. On je odredio način i formu našeg moljenja onako kako mu je Bog zapovijedio i muslimani se danas strogo pridržavaju te forme i sadržaja molitve, ne mijenjajući i ne dodajući ništa izvornom obliku molitve. Zato kažemo, muslimani danas obavljaju svoju dnevnu molitvu (namaz- salat) isto onako kako ju je obavljao Muhammed, Mojsije i Isus, mir s njima, i svi drugi Božiji poslanici i oni su jedini sačuvali njenu čistoću i izvornost.

ISLAM JE JEDINA NEPATVORENA RELIGIJA
Mir s vama = pozdrav svih Božijih poslanika, ES-SELAMU ALEJKUM

About the author

PoslanikIslama.com