Islam

U prepunoj sali BNP Zenica održana manifestacija “Milost Milosnog”

Written by PoslanikIslama.com

DSC00006

U subotu 16. januara 2016. godine u organizaciji Fondacije „ALAST“ iz Zenice u prepunoj   velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica održan je prigodan vjersko – kulturni program obilježavanja rođenja Posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, s.a.v.a.DSC00017

U ovom prvom većem vjersko – kulturnom programu održanom u Zenici u 2016. godini organizator se potrudio da na svojstven način, kroz svetu Božiju riječ, Poslanikov hadis, recitale, ilahije, poetsko uprizorenje mevludi šerifa, kao i bogatim uređenjem scene BNP Zenica, ispuni ljepotom i ljubavlju prema Poslaniku Muhammedu, s.a.v.a. srca svih posjetitelja te ukaže na nužnost slijeđenja Poslanika, kao najboljeg uzora čovječanstvu.

DSC_0710

Program je otvorio Bilal Zukan učenjem odabranih kur'anskih ajeta sure Al ‘Imran (159 – 164.), potom je nastupio Hor „Alast“ sa ilahijom „Ružin pupoljak“.

DSC_0718

Posjetiocima se obratio i direktor Fondacije „Alast“, mr. Nihad Čamdžić koji je podsjetio na hadis Božijeg poslanika u kome se prenosi da je Muhammed, a.s., rekao: „Allah je lijep i voli ljepotu“ (prenosi Muslim u svom Sahihu), te iskazao svoju neizmjernu radost i zadovoljstvo da večeras svi zajedno, u ime „Apsolutne ljepote“, ovaj prelijepi program poklonimo Poslaniku Muhammedu, s.a.v.a., najuzvišenijoj ljepoti koju je Bog Uzvišeni stvorio i darovao ljudskom rodu.
DSC_0723

Gospodin Čamdžić je potom uputio poruku prisutnima i naglasio: “Uljepšajmo svoje biće, svoje djelo, ponašanje i ophođenje, tako ćemo na najbolji način iskazati svoju pripadnost ummetu Muhammedovom, a.s. i pokazati svim ljudima ljepotu lika Muhammeda, a.s.

DSC_0726

Prisutnima se prigodnom besjedom obratio Sumedin ef. Kobilica koji je u svom obraćanju govorio o Poslaniku Muhammedu kao poslaniku milosti poslanom od Najmilostivijeg među milosnima cijelom čovječanstvu istaknuvši neophodnost slijeđenja Kur'ana i sunneta Božijeg poslanika, s.a.v.a.

U programu su učestovali Ansambl „Bedr, “ Hor „Kewser“, glumci Aldin Omerović i Mirza Mušija, Ansambl poetskog uprizorenja mevludi šerifa iz Sarajeva, koji djeluje i radi pri Fondaciji „Novi vidici“. Program je osmislila i režirala gospođa Almedina Dedović.

DSC_0721 DSC_0728 DSC_0732 DSC_0739 DSC_0741 DSC_0745 DSC_0749DSC00006

About the author

PoslanikIslama.com